Urejanje slik na lokaciji

Na vsako lokacijo je možno dodati do 8 slik. To storimo tako, da kliknemo na link Slike. Številka v oklepaju označuje, koliko slik je že dodanih.

Prikaz seznama slik

Po kliku na link Slike, se vam prikaže seznam slik na izbrani lokaciji. Če ni oddana še nobena slike, je seznam seveda prazen.

Če pa lokacija že vsebuje določene slike, potem vidite predogled slike, sledi link do slike, potem pa sta še dva stolpca s povezavami za privzeto sliko in brisanje slike.

Dodajanje nove slike

Novo sliko dodamo s klikom na modri gumb Dodaj.

Odpre se modalno okno, kjer izberemo sliko, nato nastavimo njeno velikost, jo po potrebi zavrtimo levo ali desno in na koncu prenesemo na strežnik.

Novo dodane slike morajo biti vsaj velikosti 800 x 600px!

Ko imamo enkrat 8 slik na lokaciji, izgine gumb za dodajanje nove slike. Sistem namreč omejuje maksimalno število slik na lokaciji na 8. Zato slike izberite skrbno, da se predstavite v čim bolj popolni luči.

Če bi pri nalaganju slike slučajno prišlo do kakšne težave, je to verjetno povezano s preveliko velikostjo slike. Novi mobilni telefoni delajo slike velikosti tudi po nekaj MB in visokih resolucij, ki pa za naše potrebe niso primerne. Vsaka slika prenesena v sistem sloTENIS je obrezana na 800 x 600 px, zato nima smisla prenašati bistveno večjih slik.

Brisanje slike

Sliko preprosto izbrišete tako, da kliknete rdečo ikono koša za smeti v zadnjem stolpcu seznama naloženih slik za izbrano lokacijo.

Pred dejanskim brisanjem slike boste morali to še 1x potrditi.

Če boste brisanje potrdili, se bo slika dejansko fizično izbrisala na strežniku! Če ste se premislili in slike ne želite brisati, samo zaprite modalno okno ali pritisnite ESC na tipkovnici.

Nastavitev privzete slike

Eni od slik na lokaciji lahko nastavimo, da je privzeta. To pomeni, da se bo prikazala kot prva na seznamu, tudi v mobilni verziji, kjer slajdaš po slikah. Privzeta slika se pojavi tudi na družbenih omrežjih, če nekdo deli povezavo do lokacije. Skratka, privzeta slika ima več pomenov, zato je prav, da je ena izmed slik nastavljena kot privzeta.

Sliko nastavite kot privzeto preprosto tako, da kliknete na rdeči Ne v stolpcu privzeto.

Takoj zatem se bo rdeči Ne spremenil v zeleni Da. Slika, ki je bila pred tem določena kot privzeta, pa se bo deaktivirala v tem smislu. Kot rečeno, samo ena slika je lahko privzeta.

Vsebina na strani